We kunnen onze energie maar één keer uitgeven

We kunnen onze energie maar één keer uitgevenWe kunnen onze energie maar één keer uitgeven. Om te kunnen doen wat je wilt en uiteraard ook moet doen, onder sommigen dingen komen we helaas niet onderuit, heb je energie nodig. Deze energie doe je op als je slaapt, maar ook bij de dingen die je doet. Vergelijk het met een semi elektrische auto. Deze laadt tijdens het rijden ook al op en als hij stilstaat, steek je hem in de stekker, om helemaal bij te tanken voor de volgende rit.

In feite werkt de energie van de mens exact hetzelfde. Tijdens slapen laad je je accu op en tijdens de activiteiten, verbruik je energie, maar kun je ook al bijtanken, mits je de dingen doet die jou energie geven en mits je je bewust bent wat jou energie kost en oplevert. Zo kost piekeren, bezig zijn in je hoofd met dingen die je wilt, of juist anders wilt, of die je mist, bergen energie. In je hoofd ben je dan aan het malen geslagen.

Dat malen begint al zodra je wakker wordt, maar vergis je niet, ook tijdens je slaap gaat dat malen door. Je bent er namelijk zo op gefocust, op datgene wat je bezighoudt, dat het onbewust deel begint uit te maken van je leven. Dan geef je dus energie uit aan iets, waar je in eerste instantie geen weet van hebt. Alles wat we doen, zelfs slapen, kost ons energie. En die energie kun je maar één keer uitgeven! Het is dus van belang, heel goed stil te staan bij alles wat je doet en te voelen of dit je energie kost, of dat je er door in balans blijft, of dat je er energie van krijgt.

Maar hoe weet je nu of je je energie op de juiste manier gebruikt? Dat ervaar en voel je bij jezelf. Als je ’s morgens wakker wordt en je voelt je vermoeid, dan is dat een teken dat je energie niet juist verbruikt en dat jij moet gaan bijsturen. Maar waar en hoe? Een paar voorbeelden die je wakker zullen schudden. Je staat op en hebt wederom geen zin om naar je werk te gaan. Dan is dat een teken aan de wand dat je eens goed moet nadenken of je nog wel dit werk zou willen blijven doen, of dat het wellicht door je baas, je collega’s komt en dat dat ook een reden kan zijn om voor jezelf eens na te gaan, is dit wel de juiste plek. Je stapt in de auto na je werk en direct valt als een zware last de gedachten over je heen van een verloren liefde. En dat overkomt je elke dag. Dan is dit een energieslurper en moet je voor jezelf gaan afvragen, wat kan ik er aan doen om die gedachten te veranderen, want dit kost energie en die kan ik tenslotte maar één keer uitgeven.

Door je er van bewust te zijn dat elke stap en gedachte die je zet je energie kost, kom je in dit proces al een heel eind. Door je hier van bewust te zijn, ga je anders in het leven staan. Je gaat met jezelf aan de slag om het leven voor jezelf aangenamer te gaan maken. Je begint in te zien dat jijzelf degene bent die er voor moet zorgen dat je niet te veel hooi op je vork neemt, dat je in situaties nee moet gaan zeggen, want anders verlies je onnodige energie.

Zo word je steeds bewuster van wat belangrijk is voor jezelf. Zo begin je jezelf te leren kennen. Zo begin je jezelf op waarde te schatten. Zo neem je als vanzelf jezelf serieus. En leer je te voelen wat goed is om wel of niet te doen. Krijg je lef en durf door om voor jezelf te gaan staan. Als een rots in de branding.

We gaan hier vaak pas mee aan de gang na veel tegenslag in ons leven. Dat we onszelf compleet zijn kwijtgeraakt en gaan dan op zoek naar hulp, naar ondersteuning, maar ook beantwoording van veel vragen waarmee wij onszelf tarten. Wie kan je niet beter hierbij ondersteunen dan spirituele hulpverleners en de beste vind je op www.allmediums.nl. Dit is een top team van gekwalificeerde jarenlange ervaren mediums.

Je start een mooie reis met jezelf naar binnen door je bewust te worden waar jij je energie aan uit te gaan geven. Je gaat daardoor loslaten wat niet goed is voor jezelf. Je ervaart daardoor veel meer kracht in jezelf, en zolang die kracht er is, weet je dat je met jezelf op het goede spoor zit. Jouw medium van www.allmediums.nl helpt je op jouw reis naar jezelf! Medium Claire, allmediums.nl