De man is van nature lui

De man is van nature luiDe man is van nature lui. Teruggaand naar de oertijd waarin man en vrouw samenleefden, was er sprake destijds van een strikte taakverdeling. De man ging op jacht, kwam na zoveel dagen thuis met de buit en het gezin kon eiwitten en proteïne tot zich nemen. In de tussentijd dat de man op jacht was, zat de vrouw niet stil. Zij zorgde voor het huis, de kinderen, maar droeg ook haar steentje bij in het vinden van voedsel. Zij zocht in het veld, naar eetbare producten. De taakverdeling tussen de man en de vrouw in de oertijd was 30% man en 70% vrouw.

Nu ligt de oertijd al heel wat jaren achter ons en kun je je afvragen, lekker belangrijk, maar wat heb ik hieraan? Welnu, we leven nog steeds met de oergenen in ons. Die zullen er altijd blijven en dat heeft consequenties voor de huidige tijd. We streven al lange tijd naar de gelijkheid van de man en de vrouw. Dit is een super mooi streven. Alleen op sommige gebieden kan er nooit sprake zijn van gelijkheid. Laten we direct met de deur in huis vallen. Vrouwen baren de kinderen en mannen zullen dat echt nooit gaan doen.

Wetende nu, dat onze oergenen wij nog steeds in ons hebben en de verdeling in die tijd 30 man en 70 vrouw was, zie je waarom de man van nature lui is. Hij deed maar 30% van het werk in de oertijd en aangezien zijn oergenen voor hem nog een groot gedeelte bepalen hoe of hij in elkaar steekt, begrijpen we nu waarom we soms die mannen niet van de bank kunnen krijgen.

De oergenen van een vrouw zijn gericht op verzorgen, de 70% die zij voor haar rekening neemt. Ook zij kan haar oergenen niet verloochenen, dus neemt de vrouw nog veel zorgtaken binnen het gezin op zich. De tegenwoordige tijd staan we anders in het leven. We willen gelijk zijn, we willen een taakverdeling waarin beiden evenveel doen. Mooi streven, zeker, maar dat vraagt wel iets van ons als mens. Het vraagt van ons om heel bewust te zijn van onszelf. Zodat we begrijpen waarom we doen wat we doen. Het vraagt van een man en een vrouw die in een relatie zijn, ook iets.

De vrouw zal zich er van bewust moeten zijn, dat ze met de man in overleg, de zorgtaken verdeelt, want doet ze dat niet en volgt ze haar oerinstinct ontneemt ze de man, zonder dat expres te doen, een heleboel. De man voelt zich niet gezien, gehoord, hij voelt dat zijn partner de scepter wil zwaaien in huis en hij er maar wat bij hangt. Dit geeft de man een knauw en al heeft de vrouw de meeste goede intenties haar taak zo goed mogelijk uit te voeren, de man voelt zich verloren.

Zo zal de vrouw zich op haar beurt, gigantisch gaan irriteren aan een man die alleen maar lui op de bank ligt en nooit eens een initiatief toont zelf iets te doen. De vrouw is er dan op een gegeven moment wel klaar mee, telkens die man te moeten vragen iets te ondernemen. Dan doet ze het liever allemaal zelf, want dan weet ze dat het gedaan is en op haar manier, wel zo fijn. Want telkens wachten totdat je partner besluit eens op te staan van die bank en dan in haar ogen, de taak ook nog even afraffelt, dat geeft alleen maar ergernis.

Veel relaties lopen stuk op het bovenstaande. Beide partners zich van geen kwaad bewust, doen wat ze doen, wat hun oergenen in feite aangeven, maar worden in de loop van de tijd wel boos naar elkaar. Dat ze zelf mede dit veroorzaken, komt niet in ze op. Met elkaar er over in gesprek gaan? Ja, door middel van verwijten, stiltes, manipulatie, straffen, onthouden van, waar de vrouw goed in is. Dit houdt geen stand en het stel gaat uit elkaar, geen idee waar het mis ging en waarom.

Gelukkig kun je terecht bij een top team van spirituele consulenten op www.allmediums.nl Zij staan voor je klaar al je vragen te beantwoorden over liefde, relatie, relatieproblemen. Bel gerust, 090737065, kies de consulent van jouw keuze en heb een fijn gesprek, waarbij je hoort hoe of je jouw relatie en positieve boost kunt geven. Je wilt die kanjer toch niet kwijt! Liefs Claire box 04 allmediums.nl