Ego & Eigenliefde

Ego & EigenliefdeEgo & Eigenliefde, Als mens hebben we allemaal een ego en bij de een is die meer ontwikkelt dan bij de ander. Het ego wordt vaak gezien als iets negatiefs, en we zien het vaak als egoïstisch. Egoïsme heeft een negatieve lading en toch is het niet zo negatief als wij ingeprent krijgen.

Want hoe verhoudt het ego zich dan ten opzichte van eigenliefde? Is eigenliefde dan niet egoïstisch? Nee, eigenliefde is verre van egoïstisch, het is juist iets waar we niet zonder kunnen. Het is de waarde die wij zelf hebben gegeven aan het ego en dat is ook wel weer begrijpelijk, want iemand met te veel ego, daar hebben we moeite mee, maar zo hebben we ook moeite met iemand met te weinig ego, die vinden we maar slap.

Zie je waar het duale ligt. Te veel is niet goed, te weinig ook niet en tel daarbij de negatieve lading bij het woord ego op, dat ons allemaal in onze jonge jaren wordt ingeprent en waardoor we niet bij eigenliefde kunnen komen. De een ontwikkelt zich dan met te veel ego en vinden we maar een persoon met veel bla bla en diegenen die te weinig ego hebben, kunnen daar absoluut niet mee omgaan en zetten zich er stevig tegen af.

Het is de kunst van ouders hun kinderen zodanig op te voeden dat het kind van beide iets heeft en zelf donders goed weet wanneer het ego er wat meer mag zijn of niet. Het ego heb je nodig om jezelf eigenliefde te kunnen geven. Want eigenliefde staat voor zelfrespect, zelfvertrouwen, jezelf belangrijk vinden, net zo dat jij niet iemand egoïstisch zal willen behandelen, nee, met respect, maar ook met respect voor jezelf.

Velen van jullie worstelen hiermee, de generatie veertigers, die niet een gezond portie ego hebben meegekregen en dagelijks ondervinden wat dat voor effect kan hebben. Relaties die niet succesvol zijn, werk dat niet bevredigend is, want collega’s walsen over je heen. Dit zijn dan met name diegenen die te weinig ego hebben. En die collega’s die over jou heen walsen hebben in jouw ogen te veel ego. Het is ongelooflijk lastig om dit in het juiste vaatje te gieten als ouders en al helemaal als jij het als ouder ook niet in de juiste vorm aangeboden hebt gekregen.

Ik kan mij voorstellen dat je hiermee worstelt en wel eens zou weten hoe je dit zou kunnen veranderen. En daar ligt het. We willen dan graag dat de mensen, de situaties om ons heen veranderen, maar daar kun je heel hard je best voor doen, dat gaat je niet lukken, want jij bent zelf de grote verandering. Je kan hemel en aarde bewegen, dat jouw partner eindelijk eens jou gaat zien staan, want hij heeft wel in jouw ogen een heel groot ego, het gaat niet gebeuren.

Jij hebt hulp nodig, hulp om in te zien, te gaan beseffen dat als bij jou je leven veel teleurstellingen kent en dat kan zowel bij te veel als te weinig ego, jij iets aan jezelf moet veranderen. En die hulp kun jij vinden op www.allmediums.nl

Het is niet gek op hulp te zoeken in het spirituele op www.allmediums.nl vind je namelijk ook zeer professionele coaches, counselors die jou kunnen helpen iets meer ego of juist iets minder ego te krijgen. Het heeft namelijk ook een spiritueel aspect in zich. Je hebt niet geleerd van jezelf te houden en bent met een masker op je leven gaan leiden en dat masker, dat zit je dwars. Op de website www.allmediums.nl ben je aan het goede adres. Hier helpen ze jou je leven zin te geven. Staan ze voor je klaar je te begeleiden naar eigenliefde. Een spirituele lijn is niet meer zoals vroeger, dat er toen naar gekeken werd van, die doen allemaal rare dingen in de vorm van kaartleggingen, koffiedik kijken. En daar wil ik ver weg van blijven. Hulp is tegenwoordig heel makkelijk te vinden en een spirituele lijn kan jou heel goed helpen naar eigenliefde.

Durf de stap te zetten, de stap die jou gaat helpen lekker in je vel te zitten en bel met een van de top consulenten van www.allmediums.nl Mij vind je er ook Liefs Claire