Ons hoofd de baas

Ons hoofd de baasOns hoofd de baas. Wat zou het heerlijk zijn als dat hoofd een keer eens echt stil is en ik mijn hart zou horen spreken. Maar nee, dat hoofd, wil altijd de hoofdrol spelen, de baas zijn en wat ik ook doe, ik krijg het niet stil. Menige klant die mij belt en verstrikt zit in een groot innerlijk conflict tussen wat het hoofd zegt en het hart wilt en het hoofd altijd de baas is.

Hier wil je vanaf, maar hoe hoor ik dan heel vaak. Het kan, het kan echt, dat jij het hoofd de baas bent, het vraagt iets van jou. Verandering, oefenen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, ben je zo blij. Zo blij met jezelf en dat je weet hoe jij hoofd en hart op dezelfde golflengte kunt houden.

Ik ga de methode hier op schrijven en mag je zeker je voordeel mee doen, maar vele malen beter is het als je mij belt. Ik ben te vinden op www.allmediums.nl. Box 4 Claire. Ik heb mij gespecialiseerd in loslaten, want dat is waar jij tegenaan loopt. Je hoofd laat niets los en blijft maar piekeren en piekeren en op een gegeven moment, zit je hoofd vol. Het is chaos, er zit allemaal rommel, zelfs nog vanuit je kindertijd en alles loopt door elkaar heen. Je bent ongelooflijk goed geworden in onthouden, alleen dat hele mooie koppie van je, heeft maar een bepaalde afmeting en kan dus te vol raken.

De methode om je hoofd de baas te worden is heel simpel. Het is een gewoonte geworden om alles vast te gaan houden, te herkauwen, her te beleven, te willen analyseren en nog eens een keer van alle kanten te bekijken, net zolang totdat je moe wordt van jezelf. Want het is hard werken hoor, dat weet ik ook, alleen je ziet geen resultaat en dat is doodzonde. Hoe dan wel!

Knip met je vinger bij je hoofd, zodra je voelt dat je te veel in je hoofd zit. Aha denkt het hoofd, ik hoor iets, en vestigt daar zijn aandacht op. Maar een paar luttele seconden later, is het hoofd alweer weg met zijn aandacht bij die knip en gaat weer vrolijk door waar het mee bezig was, piekeren. Knip nogmaals met je vingers bij je hoofd, en ga iets anders doen op dat moment dat je aan het doen was. Letterlijk iets anders doen, waarbij jouw concentratie is vereist. Dwing jezelf daar echt de aandacht compleet op te vestigen. Je zult zien, het heeft effect. Ja, ik weet het. Voor even. Want die hersens zijn hardleers en willen maar een ding, doen wat ze gewend zijn te doen en de baas zijn.

Maar inmiddels ben jij bezig die hersentjes van je klein te krijgen, je laat je toch niet door een paar hersens in de luren leggen, kom op. Jij bent toch JIJ! Jij hebt toch heel veel in je mars. Jij kan dit varkentje wassen. Want inmiddels heb je door dat al die conversaties in je hoofd nergens toe leiden, dat een hoofd wat doet wat jij wilt zoveel lekkerder aanvoelt, dat het smaakt naar meer. Je bent inmiddels zover dat je het een leuk spel begint te vinden en je bent hard aan het trainen geslagen. Het lijkt wel een marathon, maar jij hebt doorzettingsvermogen, jij hebt power, de wil om te winnen en je weet om de eindfinish te halen, kunnen tranen vloeien, kun je boos zijn, boos op jezelf, uitvallen, vroeg onder de dekens kruipen, maar eenmaal gestart, ga je de eindstreep halen. Je wilt trots op jezelf zijn.

Heel af en toe zie je die eindstreep al, je knipt weer snel een keer met je vinger, want het hoofd eiste weer de eerste plek op. Nee, zeg je hardop, daar sta ik, voor eens en voor altijd ben IK belangrijk en jij niet meer. Ik zet jou ergens op de vijfde plek. Je hebt je tijd gehad, je hebt mij lang genoeg dwars gezeten, je verdient geen hoofdrol meer in mijn leven, die verdien ik.

Het werkt, het werkt echt, met een portie doorzettingsvermogen, heb jij de rust in je hoofd binnen handbereik. No excuses, de tafels heb je geleerd, je hebt leren lopen, fietsen, je zwemdiploma gehaald, je hebt leren lezen, schrijven, rekenen en dan ga je mij vertellen dat dit je niet lukt. Nu je juist volwassen bent en toen nog een kind! Laat jij je kisten. Nee toch. Bel een collega of mij op www.allmediums.nl en wij bieden je de helpende hand om voor eens en voor altijd de baas te worden over jezelf. Medium Claire box 4.