Je eigen criticus

Je eigen criticusJe eigen criticus. De lat voor jezelf hoog leggend, om doelen in het leven te bereiken, is positief. Ben je daarbij kritisch naar jezelf, kan het zomaar zijn dat het pad wat je bewandelt om die mooie doelen te halen, kan aanvoelen als een tijd waarvan je niet kunt genieten. Het streven de doelen te behalen is dan een doel op zich geworden, die koste wat kost er moet komen.

Zelfkritiek, op de juiste manier toegepast, is goed, zo kun je bijsturen waar nodig en ben je met jezelf in ontwikkeling. Zelfkritiek naar jezelf met humor, lachen om de dingen die je beter anders had kunnen doen, geeft vreugde in en voor jezelf. Dan is het pad wat je loopt, een fijn pad. Dan begrijp je dat niet alleen de doelen die je wilt behalen, belangrijk zijn, maar ook de tijd die je er aan besteed belangrijk is en je jezelf de tijd gunt, en geniet van elke stap die je zet.

De mens is van nature een streber, ook lui en heeft allemaal zijn eigen kernkwaliteiten. We zijn dus tegenstrijdig en dat geeft nou juist ook weer pit. Om deze redenen is het nodig jezelf goed te kennen. Zodat je weet hoe jij omgaat met situaties. Hoe jij aan de slag gaat met iets wat een doel is in je leven en jezelf daarbij niet verliest. Weet jij van jezelf dat je de lat altijd hoog legt en heb je een bepaald doel voor ogen, kan het zomaar zijn dat de tijd die je gaat besteden aan het behalen van de doelen, een ongelooflijk zware tijd wordt voor jezelf. Je bent zo kritisch op jezelf, dat alles buiten je doel om aan je voorbij gaat en dat helemaal niet in de gaten hebt. Een mens kan niet zonder bewustzijn.

Bewustzijn waarmee jij weet wie je bent, hoe je doet en hoe je met jezelf omgaat. Kom jij er al lezend nu achter dat je inderdaad voor jezelf heel kritisch bent en niet kunt genieten van de dingen die je doet? Doe dan eens een pas op de plaats en bestudeer je eigen gedrag eens. Zonder oordeel en veroordeel. Neem dan ook eens contact op met een medium of een paragnost die tevens een coach of counselor is. Hier hoef je niet veel moeite voor te doen, je vindt ze op www.allmediums.nl Waarom zou je bellen met een medium of paragnost? Omdat deze kunnen invoelen op jou, je energie, je onderbewuste en jou zo een spiegel kunnen voorhouden. Misschien wil je niet horen wat het medium je te vertellen heeft, dan ben je er nog niet klaar voor. Maar weet dat ze je een boodschap meegeven voor het leven en je later er heel dankbaar voor bent. Laat het kwartje maar vallen bij jezelf. Juist een goed medium, raakt bij jou irritaties aan en die vind je op allmediums.nl.

Want als jij je eigen criticus bent, heeft dat niet alleen zijn weerslag op jezelf, maar zeker ook op je medemens. En kan het zomaar zijn, dat je mensen wegjaagt uit je leven, zonder daar bewust van te zijn. Want als jij kritisch bent voor en op jezelf, ben je dat ook naar anderen toe. Heb jij het gevoel dat collega’s in jouw ogen de kantjes er van aflopen en alles op jouw schouders neerkomt? Jij voor de dag begint al zit te zuchten hoe de dag door te komen, je er tegen opziet? Dan ben je iemand die het graag goed wil doen, misschien wel te goed en je collega, die in jouw ogen het niet goed doet, jou een lesje aan het leren is.

Je eigen criticus zijn geeft strijd, in jezelf en met anderen. Niemand die aan jou vraagt, leg de lat hoog. Dat vraag je van jezelf en de gevolgen zijn, geen zin hebben, geen energie, afstand tussen jou en andere werknemers, je voelt dat die jou mijden. In de thuissituatie loopt het ook allemaal niet meer op rolletjes. Jij die er nog een stapje bovenop doet en diep van binnen met jezelf in gesprek bent, dat alles op jouw schouders neerkomt. Als je zover bent, is het tijd, tijd om echt eens te bellen met een medium, coach, counselor, paragnost van Allmediums.

Durf die stap te zetten. Echt, en al hoor je iets wat jou op dat moment niet aanstaat, het medium van www.allmediums.nl zit er niet om jou te kleineren. Dat komt bij jou zo binnen. In jou zit een bepaalde angst, faalangst en om die reden leg je de lat hoog voor jezelf. Om die reden ben je je eigen criticus. En mensen met faalangst zijn bang voor kritiek. Hebben geen idee dat kritiek opbouwend kan zijn, waarmee ze iets kunnen. Bel dus gerust eens met een medium van www.allmediums.nl om los te komen van je faalangst en meer van het leven te kunnen gaan genieten. Claire, medium en counselor box 4 allmediums