Uitstelgedrag

UitstelgedragUitstelgedrag. Een bureau vol met dingen die gedaan moeten worden. Een hoofd vol met dingen waarvan je weet dat je ze moet afhandelen. Elke dag herhaalt dit fenomeen zich en je neemt je elke dag weer voor er toch echt mee aan de slag te gaan. Maar ja, er komt ook elke dag weer iets tussendoor en de stapel neemt alleen maar toe. We beginnen onszelf voor de gek te houden. En dat heeft invloed op ons leven.

Je wilt nu eindelijk wel eens van die berg werk af, het begint een te groot issue in je hoofd te worden, het begint je tegen te staan. En wat gebeurt er nu! Doordat je er zo de focus oplegt, wordt het alleen maar groter en groter, wordt er met tegenzin gekeken naar die grote berg, met gevolg er komt niets meer uit je handen. Door er telkens aan te denken, zegt je brein, we willen het niet meer en is het ongelooflijk moeilijk jezelf nog aan de gang te krijgen.

Wat we dan vaak doen, is eerst iets wat helemaal niet nodig is om te doen. Bijvoorbeeld eerst even boodschappen gaan doen, want daarna heb je alle tijd voor die berg. En als je thuiskomt, nu eerst even een kopje koffie, daarna begin ik echt. Herkenbaar!

Hoe kun je uitstelgedrag het beste aanpakken om niet in die vicieuze cirkel terecht te komen?
En zo met jezelf niet in mineur te geraken? Door het veranderen van je eigen gedachten. En dat is iets wat we als mens heel erg moeilijk vinden. Onze gedachten kunnen alle kanten opschieten en zolang als jij geen weet hebt, dat jouw gedachten jou in de macht hebben, heb je er geen vat op. Want jouw gedachten gaan dan ook jouw gevoel bepalen. Door telkens bezig te zijn met die berg in je hoofd, ga je je rot voelen. Ga je jezelf straffen. Leg je jezelf een verplichting op, dat je iets moet doen. En dat moeten verandert in een dwang.

Je gedachten veranderen is dan een mooie stap in de goede richting, om jezelf te verlossen van uitstelgedrag. En de eerste stap die je daarvoor moet gaan zetten is, bewustwording. Jouw gedachten, die zeggen nu tegen jou. Je kan het niet, je bent niet goed genoeg. Je faalt. Door je gedachten te veranderen in, het komt vanzelf goed, neem je tijd er voor. Het gaat je heus lukken, blijft dat nare gevoel weg en blijf je jezelf op waarde schatten.

Dit geldt voor alles en kun je dus op alles in je leven toepassen. Wanneer gaan gedachten echt met ons aan de haal? Als er liefde in het spel is. Zodra de liefde iets anders voelt, dan gaan onze gedachten er van alles bij verzinnen en ontstaat er als vanzelf een hele grote berg richting die ander, die er vaak helemaal niet is. Ook hier is dan sprake van uitstelgedrag. We durven de ander immers niet aan te geven dat we iets voelen, bang voor de ander zijn reactie, bang de ander kwijt te raken. Dus zeggen we maar niets en als vanzelf gaan we invullen met onze gedachten en uitstelgedrag vertonen. Herken je dit bij jezelf, bel dan gerust eens met een medium, een paragnost, een stresscounselor, een relatiecoach op www.allmediums.nl Zij staan dag en nacht voor je klaar om je te helpen bij uitstelgedrag. Ze geven je heel graag advies hoe je dit kunt aanpakken, en geven je ook antwoorden en inzichten waarom je dit overkomt.

De mediums van www.allmediums.nl zijn gekwalificeerd en gespecialiseerd in al je vragen waar mee jij worstelt met jezelf. En zeker op het gebied van liefde, en stress. Ga je namelijk de ander niet vertellen wat jij voelt, dan vertoon je uitstelgedrag. Dan schat je jezelf niet op waarde, dan durf je dus niet jezelf te zijn in de relatie. En als je niet jezelf bent, heeft deze relatie dan een kans van slagen? Nee, dat wordt dan een hele moeizame relatie, en dat allemaal door uitstelgedrag.

Durf voor jezelf op te komen, je te uiten als je iets voelt, dan komt er geen gevoel van falen en invullen bij je binnen en je zult zien, de ander vindt het superfijn dat je het aangeeft en opmerkt. Zo blijven jullie met elkaar in gesprek en leren jullie elkaar steeds beter kennen en houdt de relatie stand. Liefdevolle groet, Claire allmediums.nl