De natuur laat zonder moeite los

De natuur laat zonder moeite losDe natuur laat zonder moeite los. Het heeft even geduurd, maar de herfst doet echt zijn intrede. Elke dag kom ik in het bos en zie de kleur van de natuur veranderen. Als beelddenkend, en helderziend mens zie je niet alleen een boom, zie je niet alleen blaadjes op de grond, je ziet veel meer. Bijna niet in woorden neer te zetten. Je ziet iets groots, je ziet een boom als een levend wezen dat accepteert, waar een enorme rust vanuit gaat. Die maakt zich niet druk over regen, storm en wind. Die staat, die groeit, en vanuit een soort sereniteit en een diep weten van binnen, weet die boom dat hij precies genoeg krijgt, op het juiste moment. Geen stress, geen gepieker over wat er niet is, geen drang naar meer en het moet nu. Je ziet de prachtige herfstkleuren als een gouden boog boven je.

Een boom danst voor mij met de regen en de wind mee, kan lang naar dat schouwspel kijken en helemaal als de boom zijn blaadjes loslaat, die op hun gemak, gedragen door de wind, hun weg naar beneden vinden. Op zulke momenten zou ik wel even een boom willen zijn. Niets hoeven, helemaal niets, je meebewegen in de stroom, je niet druk makend over wat nog moet gebeuren, rekening houden met de tijd, anderen om je heen. Je hebt je plek ingenomen, en geen enkele andere boom die het in zijn hoofd haalt, jou niet te zien, je plek in te willen nemen, zoveel respect voor elkaar. Nooit strijd.

Het is mooi om dat alles te zien en tot je te nemen. Stilstaan bij de natuur en een worden met de natuur. Mijn hond die dan rustig op het bospad gaat liggen, ook zijn tijd neemt, rustig, niet naar mij toekomt, van kom op baas, doorlopen jij. Des te meer je je verdiept in de natuur, des te meer begin je het principe van het leven te begrijpen. Het is zo makkelijk gezegd, go with the flow en als die momenten daar zijn, dat alles gladjes verloopt, geen tegenwerking is, voelen we ons ook het fijnst.

Inmiddels ben ik mij er van bewust, dat elke tegenwerking, een tegenwerking vanuit mijzelf is en dat als ik niet wil luisteren daarnaar, er meer tegenwerking komt. En zodra ik zie, waarneem dat er tegenwerking is, stuur ik tegenwoordig snel bij. Ik heb geleerd mijzelf niet meer gek te laten maken, activiteit met rust af te wisselen net zoals een boom, die door een harde wind moet zorgen dat zijn wortels stand houden en als de wind gaat liggen zijn rust neemt. En los te laten wat niet goed voor mij is, sterker nog, door er niets mee te doen wat op mijn pad is, wat niet goed voor mij is, het te negeren, verdwijnt het vanzelf. Ik hoef dus niet eens meer iets los te laten, dat gaat als vanzelf, net zoals bij de natuur.

Zo is het ook met ons, alleen we laten ons meeslepen in de waan van alledag en leggen onszelf zoveel druk op, dat we te lang in de storm blijven zitten, het als vanzelf een gewoonte wordt. We kunnen of willen niet loslaten. En op een gegeven moment raken we gewend aan de storm, echter je lijf en geest niet. De storm wordt vanzelf een drama, je wortels worden uit de grond gerukt, je houdt je nog vast aan wat strohalmen, je vecht tegen de storm in en dan ineens, wordt voor jou de keuze gemaakt, door een ander, door een gebeurtenis. Je wordt nu letterlijk gedwongen los te laten en nog doe je het niet. Je gaat nog harder je best doen om het maar vast te kunnen houden. Het lukt je niet en overmand door veel emoties, zit er niets anders op dan het onderspit delven. De put waarin je zit, is vies, muf, vochtig, chaotisch, net zoals een bos in een herfststorm. Daar wil je niet vertoeven, maar waar dan wel?

Op dit punt beland? Tijd voor hulptroepen en ja, ik begrijp je, je wilt de deur niet uit, want je ziet er niet uit. Het liefst kruip je onder de dekens, zodat niemand je ziet. En zelfs onder die warme deken kun je hulp krijgen. Er staan 24/7 liefdevolle mensen voor je klaar, Google op spirituele hulplijn en je hebt de keuze. Ik zou kiezen voor www.allmediums.nl, stuk voor stuk kanjers en hoog gekwalificeerde hulpverleners, als coaches, paragnosten mediums, kaartleggers die jou uit jouw herfststorm kunnen helpen.

Gun jezelf, onder je eigen warme deken die troost biedt, een goed online consult met een medium of paragnost. Kies voor box 39 medium Cecile, op de website www.allmediums.nl al vele jaren ervaring als helderziend en intuïtief coach, bied je ook een luisterend oor. Of kies voor helderziende Kaatje, box 31, zij is zowel medium als paragnoste. Neem gerust een kijkje op de website allmediums.nl, ze staan in liefde voor je klaar, ze helpen jou bij het loslaten van pijnlijke emoties. Liefdevolle groet Claire